Όσο κι αν το στοίχημα φαίνεται απλό ως παιχνίδι, τόσο δύσκολο μπορεί να γίνει, αν ο παίκτης δε γνωρίζει κάποια βασικά πράγματα και δεν ακολουθεί συγκεκριμένους κανόνες. Ένα από τα βασικά πράγματα, που πρέπει να ξέρει κανείς είναι πώς να ποντάρει.

Όπως είδαμε και σε προηγούμενο κείμενο οι τρεις βασικοί κανόνες του στοιχήματος είναι η μελέτη, η υιοθέτηση ορθής στρατηγικής και η πειθαρχία.

Η μελέτη είναι κάτι που πρέπει να γίνει πριν καν κανείς ξεκινήσει να ποντάρει, αλλά δε σταματά ποτέ, όπως και η πειθαρχία. Ας μιλήσουμε για κάτι που ίσως να μπορεί να αλλάξει, τη στρατηγική.

Το στοίχημα, ως παιχνίδι στο οποίο απαιτούνται χρήματα για να παίξει κανείς, προϋποθέτει και μια σοβαρή στρατηγική ώστε αυτά τα χρήματα να τοποθετούνται με σωστό τρόπο και όχι ανεξέλεγκτα. Αυτό σημαίνει ότι η διαχείριση κεφαλαίου είναι από τα πιο σημαντικά πράγματα, που πρέπει να μάθει ένας παίκτης και είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το χρόνο που πρέπει να αφιερώσει ώστε να βρει έναν σωστό τρόπο παιξίματος.

Κάθε παίκτης μπορεί να έχει διαφορετικό τρόπο πονταρίσματος και αυτό το εννοούμε. Είναι δύσκολο να βρει κανείς παίκτες που ποντάρουν ακριβώς με τον ίδιο τρόπο σε όλα τους τα στοιχήματα. Πάντα κάποιος διαφέρει σε κάτι, ακόμα κι αν θεωρητικά ακολουθούν την ίδια στρατηγική.

Τι είναι όμως αυτές οι στρατηγικές; Όπως αναφέρθηκε και παραπάνω είναι κάτι πολύ σημαντικό στην εξέλιξη ενός παίκτη του στοιχήματος και εκεί έξω κυκλοφορούν πολλές από αυτές. Η αλήθεια είναι, ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί η μία σωστή μέθοδος στοιχηματισμού και από τους πιο άπειρους μέχρι τους πιο έμπειρους παίκτες, οι περισσότεροι προσπαθούν να πειραματιστούν με αρκετές και να βρουν την κατάλληλη για αυτούς, που πολύ πιθανό είναι να μην είναι η κατάλληλη για κάποιον άλλο παίκτη ή για όλους.

Για παράδειγμα, μπορούμε να σας αναφέρουμε μια από τις πιο γνωστές στρατηγικές, του πονταρίσματος με το ίδιο ποσό σε κάθε στοίχημα. Αυτή η στρατηγική (flat stakes) ακολουθείται από πολλούς παίκτες και βοηθάει πολύ στο να ελεγχθεί το ποντάρισμα και άρα το κεφάλαιο. Οι παίκτες ποντάρουν με το ίδιο ποσό σε κάθε τους στοίχημα, συνήθως αποφασίζοντας από πριν πόσο επί τοις εκατό του αρχικού κεφαλαίου τους θα είναι αυτό.

Η τακτική αυτή μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμη σε κάποιον, που δεν παρουσιάζει προβλήματα απειθαρχίας, καθώς θα έχει σταθερά κέρδη ή ζημίες, γεγονός που θα τον οδηγήσει στο να ελέγχει καλύτερα το κεφάλαιό του, πράγμα πολύ θετικό για παίκτη στοιχήματος.

Αυτή ήταν μια απλώς επιδερμική ματιά σε μια τακτική πονταρίσματος, όμως. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί ανάλυσή της ή προτροπή να τη χρησιμοποιήσετε. Αυτό που αποτελεί προτροπή είναι τα όσα ειπώθηκαν πριν από το παράδειγμα, δηλαδή η μελέτη και η πειθαρχία.

Αν μπορέσετε να μελετήσετε τις διάφορες στρατηγικές, που κυκλοφορούν και βρείτε μία που σας αρμόζει, ενώ ταυτόχρονα τα γραφήματα και τα μαθηματικά δείχνουν ότι αποδίδει σταθερά και βοηθάει στη διαχείριση κεφαλαίου, τότε το μόνο που μένει είναι να την υιοθετήσετε και να πειθαρχήσετε σε αυτή.

Μπορεί το βασικότερο όλων να είναι να πάρετε τις όποιες αποφάσεις από μόνοι σας, αλλά επίσης σημαντικό είναι να διαβάσετε θεωρία και να κριτικάρετε όλες τις στρατηγικές που εμφανίζονται μπροστά σας ως «οι καλύτερες», ώστε να βρείτε τα αδύναμά τους σημεία. Αυτό θα βοηθήσει στο να μη βρεθείτε προ δυσάρεστων εκπλήξεων κατά τη διάρκεια εφαρμογής μια στρατηγικής, που ίσως δεν είχατε σκεφτεί καλά πριν υιοθετήσετε.


Κορυφαίες Στοιχηματικές 2019

Bookmaker ΠληροφοριεςΕπισκεψη

Novibet

Ενισχυμένες αποδόσεις κάθε μέρα!επισκεψη

Stoiximan

iOS, Android & Apple Watch Apps
επισκεψη

Betshop

100% ανανεωμένη
επισκεψη

Vistabet

Απεριόριστα ειδικά στοιχήματα
επισκεψη

Goalbet

Ασύγκριτες αποδόσεις
επισκεψη

Sportingbet

Aμέτρητα ειδικά στοιχήματα
επισκεψη

Interwetten

Ασφαλείς πληρωμές και επιβράβευση!
επισκεψη

bwin

Αξεπέραστο live στοίχημα
επισκεψη

Championsbet

Μεγάλη γκάμα live αγώνων
επισκεψη

Betrebels

Άμεσες πληρωμές
επισκεψη